Masterprogram i datavetenskap

120 hp

:
  • Studietid: 2024 vecka 36 till 2026 vecka 23
  • Ort: Campus Karlskrona
  • Undervisningsform: Campus, dagtid, helfart
  • Anmälningskod: BTH-90588
  • Språk: Engelska
  • Utbildningsplan: Ladda ner

Tillfället är stängt för anmälan

Bygg en bred kunskapsbas med en master i datavetenskap efter egen ritning – med tre inriktningar och valbara kurser skapar du själv spetskompetensen i din examen.

Utbildningens uppbyggnad med fokus på forskning och tillämpning ger dig goda förutsättningar inom forskningsintensiva branscher eller för en framtida forskarkarriär. Du syr själv ihop din specialitet med valbara kurser inom områdena: IT-säkerhet, distribuerade och parallella system och intelligenta system.

Ett brett område där du väljer din nisch

Datavetenskap omfattar ämnen som programmering, datastrukturer, distribuerade system, nätverksteknologier, algoritmer och komplexitet. Utbildningen har i huvudsak tre inriktningar – IT-säkerhet, intelligenta system, och distribuerade och parallella system.
Grundkurserna handlar framför allt om maskininlärning och artificiell intelligens, datorsystemsäkerhet och programvarusäkerhet men även inom multiprocessorsystem och prestandaoptimering.

Forskningsfokus för förståelse och framtidssäkerhet

Utbildningen lägger stort fokus på forskningsförberedelse och kurserna fokuserar på aspekter nära forskningsfronten inom datavetenskap och gör nedslag i olika sätt att tillämpa dessa. Undervisningen består av föreläsningar, seminarier och laborationer i grupp eller enskilt och du gör även ett examensarbete.

Utbildningen omfattar 120 högskolepoäng och leder fram till en teknologie masterexamen.

Liknande utbildningar

Programinnehåll

Jämför program

Nästan alla kurser jag har haft hittills har varit riktigt intressanta. Det är inte ofta man läser en kurs bara för att man ”måste”.

Elias
Student, Software Engineering

Forskning

Kvinna som får sitt ansikte skannat med en mobiltelefon

Datalogi och datorsystemteknik är ett väldigt brett forskningsområde, och vid BTH fokuserar vi främst på två delområden: big data och AI samt datalogi och datorsystemteknik.

Läs mer om vår forskning inom datavetenskap.

Frågor?

Programansvarig:

Patrik Arlos

master.computerscience@bth.se

Studievägledning:

studievagledning@bth.se

Vad är datavetenskap?

Ta reda på mer om din framtid! Vad kommer du att studera under din utbildning och vad kan du arbeta med efteråt? Vilka branscher kommer att efterfråga din kompetens och vilka delar av vår vardag kommer du kunna påverka?

Utbildningstyp

Visa endast

Terminsstart

Studieort

Nivå

Studietakt

Liknande utbildningar

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×