Webbprogrammering

180 hp

:
  • Studietid: 2023 vecka 34 till 2026 vecka 23
  • Ort: Karlskrona
  • Undervisningsform: Campus, dagtid, heltid
  • Språk: Undervisningen ges i normalfallet på svenska, men undervisning på engelska kan förekomma.
  • Utbildningsplan: Ladda ner

Tillfället är stängt för anmälan

Bygg en vass kompetens inom webb – på en bred bas av programvaruutveckling. Med koll på både frontend, backend och databaser är du mer än välkommen i branschen efter examen.

Du blir redo för en bransch där de populära teknikerna snabbt skiftar, och där arbetsuppgifterna växlar mellan allt från användargränssnitt (user experience, frontend) och programmering och databaser (backend), till driftsättning, test och kvalitetssäkring (devops).

En examen med mjukvarukompetens ger många möjligheter

Tidigare studenter arbetar på väldigt olika arbetsplatser – som Oracle, Pensionsmyndigheten, Webbhallen, Prisjakt, Försäkringskassan, Telia, Telenor, Ericsson och så vidare. Efter examen har du kompetens för de flesta yrken inom professionell mjukvaruutveckling såsom programmerare, systemutvecklare, lösningsarkitekt, konsult, projektledare och chef. Utbildningen ger också en bra grund för att bli egenföretagare.

Bredd med spetskompetens

Utbildningen har bredd som i traditionell utbildning inom programvaruteknik, men blir mer specialiserad med sin inriktning på utveckling med webbteknologier. Utbildningen förbereder dig för en bransch där populära tekniker snabbt växlar och arbetsuppgifter skiftar snabbt.

Du lär du dig utveckla och kvalitetssäkra små som stora programvarusystem, till exempel mindre webbplatser och bloggverktyg, större system av e-handel och transaktionsintensiva molnsystem med stora mängder data och höga krav på både skalbarhet och driftsäkerhet

Teoretiskt och praktiskt – och kanske studier utomlands

Du jobbar både enskilt och i projektgrupper, vilket ger goda möjligheter att varva praktik med teori. I praktiska moment bygger du även ett nyttigt kontaktnät för framtiden, på samma sätt som du gör om du väljer att studera en termin utomlands – vilket du har goda möjligheter till när du läser på BTH.
Tidigare studenter har utfört projekt med olika appar med olika funktioner – till exempel att visa resultat och aktuell ställning för olika fotbollsligor i Europa, eller att visa vädret och restauranger i närheten av specifika evenemang.

Utbildningen omfattar 180 högskolepoäng och leder fram till en filosofie kandidatexamen i programvaruteknik, inriktning webbprogrammering.

Vill du läsa denna utbildning på distans, finns en kortare motsvarighet på 120 högskolepoäng.

Tidigare studenten Emma berättar om programmet. (1:21)

Programinnehåll

Jämför program

Lärarna lägger mycket kraft på att vi studenter ska känna oss som en grupp. De har alltid en positiv inställning till allt och är hjälpsamma när det uppstår problem.

Niklas, student på Webbprogrammering

 

Det är en spännande högskola, jag kände till den sedan tidigare då BTH besökt min gamla gymnasieskola. Programmet och framtidsmöjligheterna är lockande.

Matilda, student på Webbprogrammering

 

Jag har alltid varit intresserad av teknik. Skolan har ett bra rykte både från tidigare studenter och arbetsgivare så valet var egentligen inte särskilt svårt.

Oscar, student på Webbprogrammering

Studier utomlands

På BTH samarbetar vi med utländska universitet genom olika utbytesprogram. För dig som student innebär det en möjlighet att studera utomlands – som en del av din svenska utbildning. Det är ett bra tillfälle att lära känna andra kulturer, vässa dina språkkunskaper och få ett annat perspektiv.

Vi har också egna avtal för studentutbyten med universitet i andra delar av världen.
Är du nyfiken? Läs mer om utlandsstudier

Vill du studera utomlands på detta program passar det bäst under termin 5.

Läs vilka universitet du kan välja

(Inne på sidan, välj subject ”software engineering”)

 

Forskning

Händer vid laptop med en designskiss av en bil

BTH är en av de högst rankade högskolorna i världen inom forskning på tillämpad programvaruteknik. Fokus för arbetet är att utveckla mjukvara som hjälper företag att bli mer konkurrenskraftiga. Utbildningsprogrammet här på BTH är starkt kopplat till den forskningen.

Läs mer om vår forskning inom programvaruteknik.

Mer om webbprogrammering

Mikael förklarar webbens enorma möjligheter som plattform för att presentera, informera och marknadsföra. Lär dig vilka tekniker och roller som finns inom området. (7:12)

Studentprojekt

Webbprogrammering studentprojekt Dirble

Dirble skapades 2011 och släpptes 2012 som en gratis tjänst av Håkan Nylén under en öppen api-projektgrupp, kallad Devality som just nu bara har Dirble under sig. Dirble började som ett hobbyprojekt och har nu vuxit sig till att bli en professionell tjänst för att ta hand om radiostationers information och erbjuda den informationen fritt för alla.

Studentprojekt Webb mApp

I ett grupprojekt i tvåan byggde Bobba, Kenneth, Yeti och Robin plugins till plugins till mobilapplikationsramverken PhoneGap och Appcelerator. Kunden var företaget Malvacom som utvecklat en egen produkt mAppBridge för att underlätta kommunikation i mobila system.

I kursen Oopython, under slutprojektet, skapade Marcus en webbsida för att boka och administrera bord på restauranger online.

Kursen lär ut objektorienterad programmering, datastrukturer och algoritmer i Python samt webbutveckling med Python.

I kursen Webapp, under våren i ettan, skapade Matilda en app för att visa upp evenemang på specifika platser. Appen hjälper användaren hitta restauranger i närheten av evenemanget och visar vädret för den aktuella platsen under evenemanget. I samma kurs skapade Oliver en app för att visa upp resultat och aktuell ställning för fotbollsligor i Europa.

Kursen använder HTML, CSS och JavaScript för att skapa appar till mobila enheter.

Här studerar du

På Campus Karlskrona hittar du utbildningar inom teknik, IT, fysisk planering, industriell ekonomi samt hälsa och vård. 

Campus Karlskrona ligger precis vid vattnet, här finns till och med en badbrygga 50 meter från föreläsningssalarna. Från det moderna bibliotekets studieplatser har du utsikt över havet och utanför finns motionsslingor som tar dig genom skogspartier och längs stranden. 

 

Flygbild över Campus Gräsvik

Frågor?

Mikael Roos

Programansvarig:

Mikael Roos

mikael.roos@bth.se

Studievägledning:

studievagledning@bth.se

Vad är mjukvaruutveckling?

Ta reda på mer om din framtid! Vad kommer du att studera under din utbildning och vad kan du arbeta med efteråt? Vilka branscher kommer att efterfråga din kompetens och vilka delar av vår vardag kommer du kunna påverka?

Utbildningstyp

Visa endast

Terminsstart

Studieort

Nivå

Studietakt

Liknande utbildningar

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×