Webbprogrammering distans

120 hp

:
  • Studietid: 2024 vecka 35 till 2026 vecka 23
  • Ort: Distans
  • Undervisningsform: Distans, blandad undervisningstid, helfart
  • Anmälningskod: BTH-87104
  • Språk: Svenska
  • Utbildningsplan: Ladda ner

Tillfället är stängt för anmälan

Bygg en långsiktig karriär inom webbutveckling

Som webbprogrammerare behöver du förstå behoven hos slutanvändarna. På det här distansprogrammet blir du redo för det. Du får lära dig webbutveckling, webbprogrammering och programmering. Efter avklarad utbildning har du många möjligheter och en verktygslåda med kompetens som gör dig attraktiv på arbetsmarknaden.

Vad kommer du att läsa?

Du börjar med programmering i Python, parallellt med olika typer av webbprogrammering. Efterhand skriver du alltmer avancerad kod för applikationer och webbtjänster. Du sätter dig in i hur webbaserade ramverk fungerar, både på klient- och serversidan, samtidigt som du lär dig om öppen källkod och utvecklingsverktyg. Utbildningen samkörs med den treåriga motsvarigheten på campus och du läser flera kurser tillsammans med de studenterna. På så vis blir du van vid utvecklingsmiljöer för team som jobbar på distans, vilket är vanligt i branschen. Ett genomgående fokus i programmet är samverkan mellan olika plattformar och system. Det gör dig förberedd på olika arbetssätt och verktyg i takt med utvecklingen. I det avslutande examensarbetet har du möjlighet att testa dina kunskaper hos ett företag eller en organisation.

Hur ser framtiden ut?

Utbildningen omfattar 120 högskolepoäng och leder fram till en högskoleexamen i programvaruteknik, inriktning på webbprogrammering. Efter examen öppnas dörrar inom främst webb- och programutvecklingsbranschen och du kan kliva in i en roll som konsult, programmerare, testare, chef, projekt- eller teamledare. Du kan också komplettera med ett tredje år på campus för en filosofie kandidatexamen.

Utbildningen omfattar 120 högskolepoäng och leder fram till en högskoleexamen i programvaruteknik, inriktning webbprogrammering.

Du kan sedan gå ett tredje år på campus för att få en filosofie kandidatexamen i programvaruteknik med inriktning på webbprogrammering.

Vill du läsa denna utbildning på plats på campus, finns en motsvarande utbildning om 180 högskolepoäng.

Programinnehåll

Jämför program

Efter utbildningen?

Vanliga yrkesroller efter utbildningen är:

Konsult, programmerare, testare, projekt- eller teamledare.

Läs mer om lönelägen och statistik på SACO:s webbsida.

Vi får arbeta med metoder som förbereder för arbetslivet och ger oss de verktyg som behövs för att bli eftertraktad på arbetsmarknaden. För mig som distansstudent så är jag inte närvarande fysiskt – men med IRC, forum och Gitter så känner jag att man kommer närmare och känner sig mer delaktig.

Peder
Tidigare student, Webbprogrammering på distans

Mer om webbprogrammering

Mikael förklarar webbens enorma möjligheter som plattform för att presentera, informera och marknadsföra. Lär dig vilka tekniker och roller som finns inom området. (7:12)

Kontakt

Mikael Roos

Programansvarig:

Mikael Roos

mikael.roos@bth.se

Studievägledning:

studievagledning@bth.se

Utbildningstyp

Visa endast

Terminsstart

Studieort

Nivå

Studietakt

Liknande utbildningar