Datavetenskap för spelutveckling

180 hp

:
  • Studietid: 2025 vecka 35 till 2028 vecka 22
  • Ort: Campus Karlskrona
  • Undervisningsform: Campus, dagtid, helfart
  • Anmälningskod: BTH-87128
  • Språk: Svenska
  • Utbildningsplan: Ladda ner

Välkomstbrev (publiceras 3 v. innan programstart)

Skapa och designa miljöer och karaktärer i spel

Programmets fokus är programmering och hur den kan användas för att designa och skapa karaktärer, miljöer och andra element i spel. Utbildningen ger dig en stabil grund i programmering, men du specialiserar dig på spelutveckling.

Vad kommer du att läsa?

Du lär dig grunderna i programmering, som objektorientering, databaser och algoritmer med datastrukturer. Utöver det fördjupar du dig i spelutveckling i teoretiska kurser, projektarbeten och ett examensarbete. Du går kurser inom forskningsmetodik och i valbara kurser kan du välja att fördjupa dig inom datavetenskap, programvaruteknik och matematik.

Hur ser framtiden ut?

Arbetsmarknaden för programmerare och utvecklare är stabil och efterfrågan är hög. Industrin behöver ständigt folk som kan de senaste teknikerna. De tekniker som används i branschen skiftar fort men med en utbildning som den här blir du eftertraktad på arbetsmarknaden. Här ligger fokus på tekniken inom spelutveckling och att du verkligen förstår det du arbetar med från grunden. Detta ger dig långsiktiga möjligheter att växa och utvecklas i din yrkesroll.

Programmet är helt nytt och viss information kan saknas på den här sidan. Vi fyller på så fort vi kan, men hör gärna av dig om du har frågor. Du hittar kontaktuppgifter längre ned på sidan.

Kurser och innehåll

Frågor?

Programansvarig:

Martin Lillqvist

martin.lillqvist@bth.se

Studievägledning:

studievagledning@bth.se

Vad är spelteknik?

Ta reda på mer om din framtid! Vad kommer du att studera under din utbildning och vad kan du arbeta med efteråt? Vilka branscher kommer att efterfråga din kompetens och vilka delar av vår vardag kommer du kunna påverka?

Utbildningstyp

Visa endast

Terminsstart

Studieort

Nivå

Studietakt

Liknande utbildningar