Magisterprogram i strategiskt ledarskap för hållbarhet

60 hp

:
  • Studietid: 2023 vecka 35 till 2024 vecka 22
  • Ort: Karlskrona
  • Undervisningsform: Campus, dagtid, heltid
  • Språk: Undervisningen ges på engelska.
  • Utbildningsplan: Ladda ner

Tillfället är stängt för anmälan

Led förändring som skapar framgångsrika organisationer som bidrar till hållbar samhällsutveckling.

Utbildningen är ettårig och har som mål att utbilda ledare som stödjer hållbar utveckling och som stärker sina egna organisationer. Du studerar hur du kan bidra till hållbar utveckling genom att möjliggöra förändring i komplexa system. Utbildningen har två fokusområden: strategisk hållbar utveckling och ledarskap i komplexitet.

Strategisk hållbar utveckling

Du fördjupar dig i hur du stödjer en omställning till global hållbarhet genom ekonomiskt fördelaktig utveckling av produkter, system, organisationer och samhällen. Du lär dig om utmaningar, möjligheter och metodik för strategisk hållbar utveckling.

Ledarskap i komplexitet

Du fördjupar dig i hur du hanterar komplexitet och på ett effektivt sätt möjliggör förändring. Du utforskar komplexiteten och dess problemställningar inom både social förändring och i ditt eget ledarskap. Du lär dig metodik för att kunna leda samarbeten som ger en attraktiv och hållbar framtid.

Utbildningen omfattar 60 högskolepoäng och leder fram till en filosofie magisterexamen.

För att uppfylla krav gällande arbetslivserfarenhet krävs intyg från arbetsgivaren. Ladda hem mall för intyg här.

Lärare, studenter och alumner berättar mer om programmet. (4:00)

Mer om programmet på institutionens sida

Programinnehåll

Jämför program

Observera att kurslistan nedan är preliminär. Se utbildningsplanen för en fastställd kurslista.

Kurser hösttermin 2023

, 12,5 hp

, 10 hp

, 5 hp

, 7,5 hp

, 5 hp

Kurser vårtermin 2024

, 20 hp

”The Master’s Programme in Strategic Leadership towards Sustainability (MSLS) has hosted more than 800 students from more than 90 countries, with great diversity also regarding age, gender, personalities, educational backgrounds and professional backgrounds. This tightly-nit community constitutes an utterly dedicated, competent, and unstoppable global ‘sustainability virus’, which gives me great hope for a better world. I am very proud of being part of the co-creation of this ‘force of nature’ and I welcome you to join our global MSLS-family.”

Professor Göran Broman, en av programmets grundare

Porträtt av Göran Broman i J-huset

 

En stabil grund för arbete med hållbar utveckling

Simone Wenzel kommer från Tyskland där hon studerade filosofi och kultur. Hon fortsatte med studier inom CSR i Buenos Aires innan hon kom till Karlskrona och gick masterprogrammet Strategiskt ledarskap för hållbarhet.
– Jag fick en djup kunskap om hållbar utveckling och ledarskap. Jag hade hört av vänner att det var ett av de bästa masterprogrammen inom hållbarhet, och jag blev inte besviken.

Efter utbildningen stannade hon kvar och funderade på framtiden. Under tiden använde hon sina kunskaper i strategisk planering och byggde upp en verksamhet för konferenser, event och vandrarhem på Skärva gård, en del av världsarvet i Karlskrona. Två år senare fick hon ett nytt erbjudande.
– Mitt drömprojekt, att bygga upp ett nätverk av leder för hållbar turism i Blekinge, det som idag kallas ARK56. Mina kunskaper om strategisk hållbarhet hjälpte mig i arbetet med att tillsammans med företagen bygga en stabil grund för hållbar utveckling av turism i Blekinge. Min master var en perfekt grund att stå på i projektet.

Simone är fortfarande kvar i Blekinge, redo för nya projekt och förälskad i naturen.
– När när man paddlar bland Blekinges öar kan man inte annat än vilja stanna här!

Simone Wenzel

Jag hade hört av vänner att det var ett av de bästa masterprogrammen inom hållbarhet, och jag blev inte besviken.

Simone Wenzel
ARK56

Forskning

Person som cyklar i en stadskärnaForskningen fokuserar på metodikstöd för företag, kommuner och andra organisationer som vill arbeta strategiskt med hållbar utveckling, det vill säga organisationer som vill bidra till samhällets omställning till hållbarhet på ett sätt som stärker den egna organisationen.

Läs mer om vår forskning inom strategisk hållbar utveckling.

Här studerar du

På Campus Karlskrona hittar du utbildningar inom teknik, IT, fysisk planering, industriell ekonomi samt hälsa och vård. 

Campus Karlskrona ligger precis vid vattnet, här finns till och med en badbrygga 50 meter från föreläsningssalarna. Från det moderna bibliotekets studieplatser har du utsikt över havet och utanför finns motionsslingor som tar dig genom skogspartier och längs stranden. 

 

Flygbild över Campus Gräsvik

Frågor?

Programansvarig:

Merlina Missimer

merlina.missimer@bth.se

Studievägledning:

studievagledning@bth.se

Vad är industriell ekonomi, hållbarhet och ledarskap?

Ta reda på mer om din framtid! Vad kommer du att studera under din utbildning och vad kan du arbeta med efteråt? Vilka branscher kommer att efterfråga din kompetens och vilka delar av vår vardag kommer du kunna påverka?

Utbildningstyp

Visa endast

Terminsstart

Studieort

Nivå

Studietakt

Liknande utbildningar

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×