Sjuksköterskeprogrammet

180 HP

:
  • Studietid: 2022 vecka 03 till 2025 vecka 02
  • Ort: Karlskrona
  • Undervisningsform: Campus, dagtid, heltid
  • Språk: Undervisningen ges normalt på svenska men undervisning på engelska kan förekomma.
  • Utbildningsplan: Ladda ner

Tillfället är stängt för anmälan

Länk till välkomstbrev från ansvarig lärare finns här senast 3 veckor innan kursstart.

Sjuksköterskeprogrammet

Skapa bra omvårdnad genom att leda, utveckla och planera vårdarbete. BTH:s sjuksköterskeprogram har e-hälsoprofil och ger dig en hög andel verksamhetsförlagd utbildning som knyter ihop teori med praktik.

En internationell examen och en stark efterfrågan på arbetsmarknaden

Som sjuksköterska har du varierade arbetsuppgifter och planerar, leder och utvecklar omvårdnadsarbete. Du genomför medicinska behandlingar och arbetar med hälsofrämjande åtgärder.

Det råder i dag brist på sjuksköterskor och jobben finns inom både landsting, kommuner och privata verksamheter. Efter examen kan du alltså arbeta som sjuksköterska både i Sverige och utomlands, eller välja att läsa vidare till specialistsjuksköterska.

Problembaserat lärande och möten med människor

På BTH använder vi problembaserat lärande som utvecklar din kreativitet och din förmåga att lösa uppgifter i grupp. Huvudområdet är omvårdnad som kompletteras med stödämnet medicin.  Utbildningen bidrar till att utveckla din kunskap och förmåga att möta människor och fungera som ledare i möten med patienter, närstående och kollegor.

E-hälsa en naturlig del av dagens vård

E-hälsa omfattar kunskap om e-hälsoverktyg och tjänster som kan förbättra och effektivisera processer för kommunikation, arbete och omvårdnad inom vårdarbete. I dagens och framtidens samhälle är teknik en allt viktigare byggsten och BTH är i grunden en teknisk högskola, så e-hälsa har en given och naturlig central plats i BTH:s sjuksköterskeprogram.

Stor andel VFU och medicinkurser

En stor och viktig del av utbildningen är VFU ­– verksamhetsförlagd utbildning inom hälso- och sjukvården. Programmet innehåller en stor del VFU där du omsätter teori i praktik vilket gör att du snabbt kommer in i din yrkesroll. En del av VFU:n sker på Blekingesjukhuset som ligger en kort promenad från högskolan. Teorikurser i omvårdnad och medicin ger en bred bas av kunskaper för att kunna möta människors behov för att främja hälsa. Sammantaget ger detta dig en realistisk och komplett kombination av kunskap och erfarenhet.

Unik forskningsklinik på campus ger realitet och nytänkande

2019 invigdes BTH:s forsknings- och utbildningsklinik. Kliniken är den enda i sitt slag och här simulerar vi vårdförlopp inom till exempel akutvård, vilket ger dig den viktiga kopplingen mellan teori och praktik. Här utformar, testar och simulerar du olika arbetssätt för framtidens vård tillsammans med lärare och forskare. Under utbildningen tränar du mycket praktiskt på kliniken och kompletterar därmed din VFU på ett unikt sätt och tar del av den senaste forskningen.

Utbildningen leder till en sjuksköterskeexamen, som är en internationellt gångbar examen och gör hela världen till din arbetsmarknad.

Kurser och innehåll

Det bästa med BTH är närheten till allt. Karlskrona är en underbart mysig stad med många fritidsaktiviteter och bra hockey, handboll och fotboll att titta på.

Andrée
Tidigare student, Sjuksköterskeprogrammet 

Vill du veta mer om programmet?

Foto på Amanda

Jag heter Amanda och läser Specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning mot distriktssköterska. Tidigare har jag läst Sjuksköterskeprogrammet. Har du en fråga
om programmet? Skicka ett meddelande till mig!

Fråga Amanda

Läs en intervju med Amanda

Tidigare student

Josefin, alumn SjuksköterskeprogrammetNamn: Josefin Jungbeck

Jobbar som enhetschef inom daglig verksamhet LSS, Helsingborgs kommun.

Jag har personal- och budgetansvar för tre verksamheter som utför insatser enligt LSS i kommunal regi. Jag älskar mitt jobb, samspelet med mina kollegor, mina medarbetare, våra deltagare, att vi tillsammans skapar den verksamhet vi tror på.

På vilket sätt förberedde utbildningen på BTH dig för det du arbetar med idag?

Det jag främst tar med mig från utbildningen har varit sättet att lära, att studera enligt problembaserat lärande, PBL. Det är en enorm fördel att ha med sig, att ständigt söka svar, hitta nya vinklar och att reflektera.

Mer om programmet

Terese och Lina presenterar sjuksköterskeprogrammet och vår unika klinik där studenterna kan testa olika e-hälsoverktyg och simulera olika händelser.

Studentprojekt

Här studerar du

På Campus Gräsvik hittar du utbildningar inom teknik, IT, fysisk planering, industriell ekonomi samt hälsa och vård. 

Campus Gräsvik ligger precis vid vattnet, här finns till och med en badbrygga 50 meter från föreläsningssalarna. Från det moderna bibliotekets studieplatser har du utsikt över havet och utanför finns motionsslingor som tar dig genom skogspartier och längs stranden. 

 

Flygbild över Campus Gräsvik

Studera utomlands

Som student på BTH har du bra möjligheter att förlägga en del av dina studier utomlands. De flesta som tar chansen upplever att det var en av de mest givande perioderna under studietiden – en chans att lära känna nya kulturer, få nya perspektiv och skaffa erfarenheter både inför karriären och livet i sin helhet. Vi berättar mer om möjligheterna när du börjar här hos oss, men hör gärna av dig om du har frågor.

Frågor?

Programansvarig:

Terese Lindberg

terese.lindberg@bth.se

Kvinna med headset

Studievägledning:

studievagledning@bth.se

0455-38 53 00

Utbildningar inom området

Utbildningstyp

Visa endast

Terminsstart

Studieort

Nivå

Studietakt

Liknande utbildningar

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×