Magisterprogram i Software Engineering

60 hp

:
  • Studietid: 2024 vecka 3 till 2026 vecka 3
  • Ort: Distans
  • Undervisningsform: Distans, blandad undervisningstid, halvfart
  • Anmälningskod: BTH-70550
  • Språk: Engelska
  • Utbildningsplan: Ladda ner

Tillfället är stängt för anmälan

Analysera, förbättra och applicera. Möt framtidens branschkrav med en utbildning som ger dig djupare kunskaper inom mjukvaruutveckling – och större möjligheter att ta mer ansvar och anta större utmaningar.

Ta nästa steg – utveckla och forska

Magisterprogrammet ger dig som redan arbetar med mjukvara på något sätt goda förutsättningar att arbeta som programvarutekniker, mjukvaruarkitekt eller ledare för ett utvecklingsteam i ett världsledande företag. Eftersom programmet ges på deltid kan du kombinera arbete och studier.

Lös morgondagens utmaningar

Du får kunskaper i att utveckla programvara för produkter och tjänster där det ställs höga krav på effektivitet och kvalitet. Du får kompetens i molnarbete, maskininlärning, mjukvarusäkerhet, forskningsmetodik och hur du bygger och testar mjukvaruprodukter samt förbättrar moderna utvecklingsprocesser.

Förstå både delarna och helheten

Kurserna i utbildningen sträcker sig från planering med kravinsamling till slutlig implementering, testning och införande. Du får en helhetssyn av den komplexa process som utveckling av mjukvara innebär. Du får kunskaper och erfarenheter i både teknik och metodik, och sätter dig in i moderna utvecklingsprocesser och hur man kan förbättra dem.

Utbildningen omfattar 60 högskolepoäng och leder fram till en filosofie magisterexamen.

För att uppfylla krav gällande arbetslivserfarenhet krävs intyg från arbetsgivaren. Ladda hem mall för intyg här.

Liknande utbildningar

Programinnehåll

Jämför program

Som professionell mjukvaruutvecklare förväntas du alltid lära dig nya saker. Med denna specialisering utlovas du djupare insikter in i de olika faserna av mjukvaruutveckling, från kravdefinitioner till leveranser och verifiering, inklusive nödvändiga kunskaper inom säkerhet och maskininlärning. Med dessa kunskaper bör du ha en stabil grund för din fortsatta utveckling som professionell mjukvaruutvecklare.

Anders Sundelin
Senior System Architect, Ericsson

Forskning

Händer vid laptop med en designskiss av en bil

BTH är en av de högst rankade högskolorna i världen inom forskning på tillämpad programvaruteknik. Fokus för arbetet är att utveckla mjukvara som hjälper företag att bli mer konkurrenskraftiga. Utbildningsprogrammet här på BTH är starkt kopplat till den forskningen. 

Läs mer om vår forskning inom programvaruteknik.

Har du frågor om programmet?

Du finner svar på många frågor om antagningsprocessen, viktiga datum och vad du behöver veta om anmälan på Antagning.se. Om du har frågor angående antagning eller behörighet besök gärna BTH:s webbplats anmälan och antagning. Där hittar du samlad information om hur du söker och vad du behöver tänka på.

Ja, du behöver påvisa arbetslivserfarenhet. För detta kan använda följande mall. Dokumentet måste vara signerat av arbetsgivaren.

De flesta föreläsningar är förinspelade och tillgängliga för dig att följa hur ofta och när du vill. Det finns ibland interaktiva sessioner/föreläsningar i kurserna, dessa blir oftast inspelade och kan ses i efterhand.

Programmet löper på 50% studietakt, du förväntas att spendera uppskattningsvis 20 timmar i veckan på dina studier.

Nej, hela programmet är 100% på distans. Inga obligatoriska träffar.

Frågor?

Programansvarig:

Deepika Badampudi

deepika.badampudi@bth.se

Studievägledning:

studievagledning@bth.se

Utbildningstyp

Visa endast

Terminsstart

Studieort

Nivå

Studietakt

Liknande utbildningar