Magisterprogram i Software Engineering

60 hp

:
  • Studietid: 2023 vecka 03 till 2025 vecka 03
  • Ort: Hela eller delar av undervisningen bedrivs på distans.
  • Undervisningsform: Distans, blandad undervisningstid, deltid 50%
  • Anmälningskod: BTH-70547
  • Språk: Undervisningen ges på engelska.
  • Utbildningsplan: Ladda ner

Länk till välkomstbrev från ansvarig lärare finns här senast 3 veckor innan kursstart.

Studenter arbetar med mjukvara vid bildskärm

Magisterprogram i Software Engineering

Analysera, förbättra och applicera. Möt framtidens krav med en utbildning som ger dig kunskap i mjukvaruutveckling – från början till slut, och varje steg emellan.

Utveckla och forska

Magisterprogrammet ger dig goda förutsättningar att arbeta som programvarutekniker, mjukvaruarkitekt eller ledare för ett utvecklingsteam i ett världsledande företag. Utbildningen innehåller även forskningsförberedande kurser inom området programvaruteknik.

Lös morgondagens utmaningar

Du får kunskaper i att utveckla programvara för produkter och tjänster där det ställs höga krav på effektivitet och kvalitet. Du får kompetens i molnarbete, maskininlärning, mjukvarusäkerhet, forskningsmetodik och hur du bygger och testar mjukvaruprodukter samt förbättrar moderna utvecklingsprocesser.

Förstå både delarna och helheten

Kurserna i utbildningen sträcker sig från planering med kravinsamling till slutlig implementering, testning och införande. Du får en helhetssyn av den komplexa process som utveckling av mjukvara innebär. Du får kunskaper och erfarenheter i både teknik och metodik, och sätter dig in i moderna utvecklingsprocesser och hur man kan förbättra dem.

Utbildningen omfattar 60 högskolepoäng och leder fram till en filosofie magisterexamen.

För att uppfylla krav gällande arbetslivserfarenhet krävs intyg från arbetsgivaren. Ladda hem mall för intyg här.

Liknande utbildningar

Som professionell mjukvaruutvecklare förväntas du alltid lära dig nya saker. Med denna specialisering utlovas du djupare insikter in i de olika faserna av mjukvaruutveckling, från kravdefinitioner till leveranser och verifiering, inklusive nödvändiga kunskaper inom säkerhet och maskininlärning. Med dessa kunskaper bör du ha en stabil grund för din fortsatta utveckling som professionell mjukvaruutvecklare.

Anders Sundelin, Senior System Architect, Ericsson

Har du frågor om programmet?

Du finner svar på många frågor om antagningsprocessen, viktiga datum och vad du behöver veta om anmälan på antagning.se. Om du har frågor angående antagning eller behörighet besök gärna BTH:s webbplats anmälan och antagning. Där hittar du samlad information om hur du söker och vad du behöver tänka på.

Ja, du behöver påvisa arbetslivserfarenhet. För detta kan använda följande mall. Dokumentet måste vara signerat av arbetsgivaren.

De flesta föreläsningar är förinspelade och tillgängliga för dig att följa hur ofta och när du vill. Det finns ibland interaktiva sessioner/föreläsningar i kurserna, dessa blir oftast inspelade och kan ses i efterhand.

Programmet löper på 50% studietakt, du förväntas att spendera uppskattningsvis 20 timmar i veckan på dina studier.

Nej, hela programmet är 100% på distans. Inga obligatoriska träffar.

Frågor?

Programansvarig:

Deepika Badampudi

deepika.badampudi@bth.se

Kvinna med headset

Studievägledning:

studievagledning@bth.se

0455-38 53 00

Vad är mjukvaruutveckling?

Ta reda på mer om din framtid! Vad kommer du att studera under din utbildning och vad kan du arbeta med efteråt? Vilka branscher kommer att efterfråga din kompetens och vilka delar av vår vardag kommer du kunna påverka?

Utbildningstyp

Visa endast

Terminsstart

Studieort

Nivå

Studietakt

Liknande utbildningar

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×