Produktutveckling

120 hp

:
  • Studietid: 2023 vecka 34 till 2025 vecka 23
  • Ort: Distans
  • Undervisningsform: Distans, blandad undervisningstid, heltid
  • Språk: Undervisningen ges i normalfallet på svenska, men undervisning på engelska kan förekomma.
  • Utbildningsplan: Ladda ner

Tillfället är stängt för anmälan

En utbildning som kompletterar din kompetens och styr din karriär mot produktutveckling och konstruktion. Du läser på BTH, men pluggar var du vill.

Jobbar du redan i industrin kan den här utbildningen öppna för nya arbetsuppgifter och mer ansvar – och vara en väg vidare i karriären.
Efter examen finns en mängd olika möjliga yrkesroller som tekniker inom många olika områden. Vanliga arbetsuppgifter är konstruktion och produktutveckling inom exempelvis den tillverkande industrin. Du kan bland annat arbeta som konstruktör, produktutvecklare eller projektledare.

Studera på BTH – plugga var du vill

Undervisningen är på distans, har inga träffar på campus och sker via en webbaserad lärplattform och videomöten, så du kan gå utbildningen var du än är, både i livet och i världen. Programmet innehåller salstentor, men dessa kan du göra på ett lokalt lärcentra.

Komplett påbyggnad med praktiskt synsätt

Yrkesämnen varvas med kurser som konstruktions- och tillverkningsteknik, innovationsteknik, CAD och ritteknik. Utbildningen innehåller även kurser i bland annat kommunikation, fysik och matematik, och avslutas med ett självständigt arbete som du utför tillsammans med ett företag. Du får då en direkt användning för dina kunskaper på ett praktiskt sätt.

Kurspaket som alternativ

En liknande uppsättning kurser som de i programmet ges också som fristående kurspaket, som går på halvfart – vilket kan vara bra om du till exempel kombinerar studier med arbete. Läs mer om kurspaketen längre ned på sidan.

Utbildningen omfattar 120 högskolepoäng och leder fram till en högskoleexamen med inriktning mot maskinteknik.

Studenten Violetta berättar mer om programmet. (1:23)

Programinnehåll

Jämför program

Utbildningens ungefärliga innehåll finns också som separata kurspaket.
Läs mer längre ned på sidan.

Observera att kurslistan nedan är preliminär. Se utbildningsplanen för en fastställd kurslista.

Kurser hösttermin 2023

, 7,5 hp

, 7,5 hp

, 7,5 hp

, 7,5 hp

Kurser vårtermin 2024

, 7,5 hp

, 7,5 hp

, 7,5 hp

, 7,5 hp

Kurser hösttermin 2024

, 7,5 hp

, 7,5 hp

, 7,5 hp

, 7,5 hp

Kurser vårtermin 2025

, 7,5 hp

, 7,5 hp

, 7,5 hp

, 7,5 hp

Liknande kompetens med kurspaket

Det finns också fyra kurspaket som tillsammans ger den större delen av programmets kurser. Upplägget är ett alternativ som ger större flexibilitet, lägre tempo och enklare möjlighet att pausa studierna. Samtidigt får man liknande kunskaper och kompetens som i programmet.

Kurserna i paketen går på halvfart, vilket kan vara praktiskt om du till exempel jobbar samtidigt, och eftersom du läser ett paket i taget så kan du enklare pausa studierna om det behövs. Du söker varje kurspaket separat och i vilken ordning du vill, så länge du uppfyller förkunskapskraven för varje kurs.

Läs mer om kurserna via länkarna nedan.

Något jag upplevde som ganska oväntat var hur intressant jag tyckte det var med hållbarhetsaspekten av produktutveckling – och hur mycket man faktiskt kan åstadkomma redan på utvecklingsstadiet av produkter.

Violetta
Student, Produktutveckling

Forskning

Illustration av glödlampa med kugghjul inuti

På BTH forskar vi bland annat om digital produktutveckling. Vi studerar nya metoder och verktyg som kan stödja företag när de utvecklar innovativa och hållbara lösningar för sina kunder.

Läs mer om vår forskning inom maskinteknik.

Frågor?

Programansvarig:

Lena Prinselaar

lena.prinselaar@bth.se

Studievägledning:

studievagledning@bth.se

Vad är marin teknik och maskinteknik?

Ta reda på mer om din framtid! Vad kommer du att studera under din utbildning och vad kan du arbeta med efteråt? Vilka branscher kommer att efterfråga din kompetens och vilka delar av vår vardag kommer du kunna påverka?

Utbildningstyp

Visa endast

Terminsstart

Studieort

Nivå

Studietakt

Liknande utbildningar

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×