Högskoleingenjör i teknisk spelgrafik

180 hp

:
  • Studietid: 2023 vecka 34 till 2026 vecka 23
  • Ort: Karlskrona
  • Undervisningsform: Campus, dagtid, heltid
  • Anmälningskod: BTH-87080
  • Språk: Undervisningen ges normalt på svenska men undervisning på engelska kan förekomma.

Länk till välkomstbrev från ansvarig lärare finns här senast 3 veckor innan kursstart.

Högskoleingenjör i teknisk spelgrafik

Gillar du programmering, spelgrafik och smarta tekniska lösningar? På det här programmet får du lära dig att skapa verktygen som möjliggör grafiken i moderna spelmotorer.

 Håll jämna steg med utvecklingen

Inom teknisk spelgrafik gäller det att hitta kreativa lösningar för grafiken i moderna spel. Du får lära dig grunderna i spelutveckling, programmering, 3D-modellering, animering och specialeffekter, samt hur du bygger egenutvecklade verktyg, skripts och shaders. Du kommer också att bekanta dig med den senaste utrustningen, till exempel, 3D-skanners, motion capture och VR.

Var beredd på ett jobb i spelbranschen

En stor del av utbildningen är förlagd i våra labbsalar där du får tillämpa och testa olika teorier och metoder tillsammans med lärare. För att hålla utbildningen aktuell, uppdateras innehållet och upplägget kontinuerligt och förankras med olika branschaktörer. Som en förberedelse för din framtida yrkesroll kommer du att få testa dina färdigheter mot industristandardiserade spelmotorer i både små och stora kursprojekt.

Flera olika roller i en växande bransch

Som högskoleingenjör i teknisk spelgrafik får du en bred bas att stå på och en efterfrågad kompetens. Efter examen kommer du att ha både praktiska färdigheter och värdefulla kunskaper i optimering, produktkvalitet och branschspecifika arbetsflöden. Du kommer att vara kvalificerad för olika roller inom spelindustrin, bland annat som technical artist, tools developer eller programmerare.

Kurser och innehåll

Här studerar du

På Campus Karlskrona hittar du utbildningar inom teknik, IT, fysisk planering, industriell ekonomi samt hälsa och vård. 

Campus Karlskrona ligger precis vid vattnet, här finns till och med en badbrygga 50 meter från föreläsningssalarna. Från det moderna bibliotekets studieplatser har du utsikt över havet och utanför finns motionsslingor som tar dig genom skogspartier och längs stranden. 

 

Flygbild över Campus Gräsvik

Frågor?

Programansvarig:

Martin Lillqvist

martin.lillqvist@bth.se

Kvinna med headset

Studievägledning:

studievagledning@bth.se

0455-38 53 00

Vad är spelteknik?

Ta reda på mer om din framtid! Vad kommer du att studera under din utbildning och vad kan du arbeta med efteråt? Vilka branscher kommer att efterfråga din kompetens och vilka delar av vår vardag kommer du kunna påverka?

Utbildningstyp

Visa endast

Terminsstart

Studieort

Nivå

Studietakt

Liknande utbildningar

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×