Civilingenjorsutbildning

Ingenjörsutbildningar

Ingenjörsutbildningar

Vill du vara med och utveckla framtidens teknik? Då ska du studera till ingenjör. Vi erbjuder utbildningar som leder till examen som civilingenjör och högskoleingenjör. 

En utbildning till civilingenjör ger dig en bred grund inom teknikområdet samtidigt som du kan specialisera dig och nå djupare kunskaper inom det område du valt. Ofta arbetar civilingenjörer exempelvis med utveckling av nya produkter, som expert, med att leda projekt eller vara chef. Du har stora möjligheter att få ett intressant och utmanande jobb som expert eller ledare inom näringslivet. Vill du fortsätta inom akademin med forskarstudier och sedan som lärare, finns goda möjligheter även till det.

BTH erbjuder fyra civilingenjörsutbildningar:

  • Civilingenjör i datorsäkerhet
  • Civilingenjör i industriell ekonomi
  • Civilingenjör i maskinteknik
  • Civilingenjör i spel- och programvaruteknik

En utbildning till högskoleingenjör ger dig grundliga kunskaper i teknik med fördjupning inom ett specialområde. Som högskoleingenjör arbetar du vanligen med att vidareutveckla befintlig teknik och är direkt inblandad i företagets dagliga verksamhet som till exempel konstruktör eller produktutvecklare.

BTH erbjuder en högskoleingenjörsutbildning:

  • Högskoleingenjör i maskinteknik

Alumnintervju med My Westerdahl (5 min)

My jobbar idag somNational Training Manager på Alten. Tidigare läste hon Civilingenjör i industriell ekonomi vid BTH. Hon berättar vad hon gör idag och vad hon tyckte om BTH.

Alumnintervju med Sara Ghorbanian (2 min)

Sara jobbar idag som IT-säkerhetsanalytiker på Corsec. Tidigare läste hon Civilingenjör i datorsäkerhet vid BTH. Hon berättar vad hon lärde sig under utbildningen och vad hon tyckte om BTH.

 

Stor efterfrågan på ingenjörer

Efterfrågan på ingenjörer har varit ganska jämn över tid och företagen spår en fortsatt god efterfrågan framöver. Med en ingenjörsexamen i bagaget har du stora chanser att få ett intressant arbete på framtidens arbetsmarknad – både i Sverige och internationellt.

Näringslivet förutspår en brist på högskoleingenjörer under de kommande åren. Redan efter tre års studier är du på väg ut i arbetslivet. Högskoleingenjör i maskinteknik är en praktisk och användbar ingenjörsutbildning som fyller ett glapp hos företagen när stora kullar ingenjörer nu går i pension.

Stark forskning

BTH är en av de ledande tekniska högskolorna när det gäller forskning inom telekommunikation och signalbehandling, programvaruteknik samt produktutveckling med inriktning på hållbar utveckling. Våra lärare och forskare samverkar med företag, både nationellt och internationellt, vilket gör att du får intressanta inblickar i aktuell näringslivskopplad forskning i dina kurser.

Läs mer om forskning på BTH

Internationellt studentprojekt

Inför avresan till Stanford University (1 min)

Hassan Safawizadeh läser maskinteknik med inriktning innovativ och hållbar produktutveckling. Tillsammans med tre andra studenter vid BTH ingår han i ett internationellt studentprojekt tillsammans med studenter från Standford University i USA. Vi träffar Hassan inför deras avresa till Standford.

Att arbeta i ett internationellt studentprojekt (4 min)

Louise, Kristian, Noor och Hassan delar med sig av sina erfarenheter med att arbeta i ett internationellt studentprojekt, bland annat måste tidsskillnaden mellan olika världsdelar beaktas.

Vad gör en ingenjör?

En ingenjör kan arbeta inom många olika områden, beroende på vilken inriktning utbildningen har och vilken bransch det gäller. Arbetet som ingenjör är kreativt och ger dig bra möjligheter till personlig utveckling. För mer information om ingenjörsyrket och lön läs mer på SACO.se

 

Tidigare studenter

Här kan du se vad några av våra tidigare studenter som läst en civilingenjörsutbildning vid BTH jobbar med idag.