Högskoleingenjör i IT-säkerhet

180 hp

:
  • Studietid: 2024 vecka 35 till 2027 vecka 22
  • Ort: Campus Karlskrona
  • Undervisningsform: Campus, dagtid, helfart
  • Anmälningskod: BTH-87100
  • Språk: Svenska
  • Utbildningsplan: Ladda ner

Välkomstbrev (publiceras 3 v. innan programstart)

Bygg en säker karriär i en digitalt osäker värld

Vi blir mer digitala och antalet uppkopplade datorer ökar – och samtidigt sprids nya verktyg och metoder för intrång, bedrägerier och sabotage. Med den här utbildningen förbereder du dig för framtidens digitala samhälle. Efter examen väntar en växande arbetsmarknad där du får vara med och skapa säkra system och hejda hackare.

Vad kommer du att läsa?

På den här utbildningen får du kunskaper i teknik, men också förståelse för hur människor och datorer fungerar tillsammans. Du bygger upp en stabil grund med datavetenskap, matematik och programvaruteknik. Laborationer är ett viktigt moment i utbildningen och på BTH finns ett specialanpassat säkerhetslaboratorium där du får laborera i en flexibel och realistisk miljö. Praktik varvas med teori och du läser ämnen som nätverkssäkerhet, digital undersökningsteknik, kryptering och illasinnad programvara. Sista året läser du en projektkurs och prövar dina färdigheter hos ett företag – en del av utbildningen som brukar ge nyttiga erfarenheter och värdefulla kontakter inför framtiden.

Hur ser framtiden ut?

Programmet omfattar 180 högskolepoäng och leder fram till en högskoleingenjörsexamen i IT-säkerhet. Som utbildad expert skyddar du samhället, företag och människor mot digitala hot och efter examen finns många möjliga karriärvägar. Du kan till exempel arbeta som IT-säkerhetsstrateg, säkerhetschef, systemutvecklare, säkerhetsspecialist eller som rådgivare och konsult i säkerhetsfrågor. Tidigare studenter från våra utbildningar inom IT-säkerhet jobbar idag hos Polisen, Försvarsmakten, Ericsson och Microsoft.

Utbildningen omfattar 180 högskolepoäng och leder fram till en högskoleingenjörsexamen i IT-säkerhet.

Intresserad av en längre utbildning inom säkerhet? Läs om Civilingenjör i datorsäkerhet, 300 hp.

David, tidigare student ser tillbaka på studietiden på BTH, och berättar vad han jobbar med idag. (1:57)

Programinnehåll

Jämför program

Efter utbildningen?

Vanliga yrkesroller efter examen är:

IT-säkerhetsstrateg, säkerhetschef, systemutvecklare, säkerhetsspecialist eller som rådgivare och konsult i säkerhetsfrågor.

BTH var det självklara valet för mig eftersom det bara är BTH som erbjuder utbildningen som jag har drömt om. Ingen annan utbildning passar mig bättre än IT-säkerhet.

Alex
Student, Högskoleingenjör i IT-säkerhet

Fråga en student

Jag heter Moa och studerar Högskoleingenjör i IT-säkerhet. Har du en fråga om programmet? Skicka ett meddelande till mig!

Fråga Moa

Vad är datorsäkerhet?

Anton pratar om säkerhetshot och dataintrång samt vilka utbildningar som finns för den som är intresserad av att arbeta med datorsäkerhet. (3:57)

Inte behörig?

Tekniskt basår ger platsgaranti på alla våra ingenjörsprogram.

Läs mer om Tekniskt basår

Kontakt

Nurul Momen

Programansvarig:

Nurul Momen

nurul.momen@bth.se

Studievägledning:

studievagledning@bth.se

Utbildningstyp

Visa endast

Terminsstart

Studieort

Nivå

Studietakt

Liknande utbildningar

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×