Civilingenjör i industriell ekonomi och management

300 hp

:
  • Studietid: 2024 vecka 35 till 2029 vecka 22
  • Ort: Campus Karlskrona
  • Undervisningsform: Campus, dagtid, helfart
  • Anmälningskod: BTH-87095
  • Språk: Svenska
  • Utbildningsplan: Ladda ner

Välkomstbrev (publiceras 3 v. innan programstart)

Lär dig management och bygg ditt entreprenörskap

Det behövs ingenjörer som har kunskap om ny teknik och samtidigt kan identifiera nya marknader, utveckla företag, produkter och tjänster. Programmet Civilingenjör i industriell ekonomi och management ger dig  just den spetskompetensen. Du får lära dig att skapa hållbara affärer och förstå samband mellan tekniska och ekonomiska satsningar. Studierna sker i en internationell miljö och gör dig förberedd för en global marknad. Efter examen får du många valmöjligheter – programmet gör dig inte till industriell ekonom, entreprenör eller ingenjör – utan alla tre.

Vad kommer du att läsa?

Under utbildningen lär du dig att utveckla produkter, tjänster och företag i tekniktunga miljöer. Du löser tekniska utmaningar och analyserar och identifierar teknologins möjligheter och konsekvenser för samhället. Arbetet sker både i grupp och självständigt och du får utveckla ditt ledarskap och samverka med näringsliv och utländska studenter. En bit in i utbildningen får du specialisera dig inom Maskinteknik och hållbar produktinnovation eller Industriell mjukvaruutveckling. Inom varje inriktning tittar vi på specifika utmaningar och fokuserar på strategi, konkurrensvillkor, innovation och affärsutveckling. För att ge utbildningen en extra dimension, väljer en del av våra studenter att läsa en termin utomlands vid något av de universitet vi samarbetar med.

Hur ser framtiden ut?

Programmet omfattar 300 högskolepoäng och leder fram till en civilingenjörsexamen i industriell ekonomi. Eftersom teknisk utveckling sker överallt kan du jobba med utveckling och innovation i en mängd olika branscher. Du kan till exempel arbeta som affärsutvecklare, analytiker, projektledare, konsult eller entreprenör. Många tidigare studenter på BTH arbetar på globala företag som Ericsson, NKT, Telenor, Scania och Volvo men även i start-ups och konsultorienterade bolag.

Forma din examen med olika masterprogram

Civilingenjörsutbildningen i industriell ekonomi och management är fem år, men är uppdelad i två steg. Efter tre år får du en kandidatexamen i teknik, för att sedan börja med ditt masterprogram där du under de sista två åren specialiserar din kompetens. Om du vill justera din inriktning kan du under det tredje året söka ett annat masterprogram än det som är standard i det här civilingenjörsprogrammet. Läs mer om vilka master-alternativ som finns under ”Mer om utbildningen” lite längre ned på sidan.

När du är klar får du tre examina: en kandidatexamen i teknik, en masterexamen för den specifika master du valt – och en civilingenjörsexamen för utbildningen i sin helhet.

Studenten Rim berättar om programmet, och hur hennes framtidsplaner ser ut efter studierna. (1:59)

Programinnehåll

Hållbarhet

6 hp
av 300 hp

AI, maskininlärning och data science

6 hp
av 300 hp

Mjukvaruutveckling

6 hp
av 300 hp
Jämför program

Observera att kurslistan nedan är preliminär. Se utbildningsplanen för en fastställd kurslista.

Kurser hösttermin 2024

, 6,0 hp

, 6,0 hp

, 6,0 hp

, 6,0 hp

, 6,0 hp

Kurser vårtermin 2025

, 6,0 hp

, 6,0 hp

, 6,0 hp

, 6,0 hp

, 6,0 hp

Kurser hösttermin 2025

, 6,0 hp

, 6,0 hp

, 6,0 hp

, 6,0 hp

, 6,0 hp

Kurser vårtermin 2026

, 6,0 hp

, 6,0 hp

, 6,0 hp

, 6,0 hp

, 6,0 hp

Kurser hösttermin 2026

, 6,0 hp

, 6,0 hp

, 6,0 hp

, 6,0 hp

, 6,0 hp

Kurser vårtermin 2027

, 6,0 hp

, 6,0 hp

, 18,0 hp

Kurser hösttermin 2027

, 6,0 hp

, 6,0 hp

, 6,0 hp

, 6,0 hp

, 6,0 hp

Kurser vårtermin 2028

, 6,0 hp

, 6,0 hp

, 6,0 hp

, 6,0 hp

, 6,0 hp

Kurser hösttermin 2028

, 6,0 hp

, 6,0 hp

, 6,0 hp

, 6,0 hp

, 6,0 hp

Kurser vårtermin 2029

, 30,0 hp

Efter utbildningen?

Vanliga yrkesroller efter examen är:

Affärsutvecklare, analytiker, projektledare, konsult eller entreprenör i ledande positioner.

Läs mer om lönelägen och statistik på SACO:s webbsida.

Vi kopplar samman ekonomi och teknik och lär oss mycket om ledarskap och management. Ny teknologi påverkar ekonomin, därför är det viktigt att vi ingenjörer inom industriell ekonomi förstår hur det går till.

Rim
Student, Civilingenjör i industriell ekonomi 

Fråga en student

Foto på Qlirim

Jag heter Qlirim och läser Civilingenjör i industriell ekonomi. Har du en fråga om programmet? Skicka ett meddelande till mig!

Fråga Qlirim

Vad är industriell ekonomi?

Martin berättar hur kunskaper i industriell ekonomi kan skapa förändring och påverka ny teknik samt hantera och realisera teknikens potential. (4:59)

Inte behörig?

Tekniskt basår ger platsgaranti på alla våra ingenjörsprogram.

Läs mer om Tekniskt basår

"Man får göra misstag, bara inte samma misstag flera gånger."

Att arbeta med industriell ekonomi, ledarskap eller hållbarhet är en utmaning. David läste Civilingenjör i industriell ekonomi och är sedan fyra år tillbaka försäljningschef på Bacardi i Stockholm med ansvar för Finland, Danmark och Island. Han påpekar att det inte bara är svaren på tentafrågorna han tagit med sig, det är helheten.

– Hur tar du ett stort komplext problem och avkodar det till ett, på pappret, enkelt problem som alla förstår och kan arbeta för att lösa?

Det är det som du sedan gör i arbetslivet, menar han, samtidigt som du håller koll på omvärlden och läser av marknad och trender. Du blir mångsidig, och utbildningen är en grund för en mängd olika karriärvägar.

– Många av mina tankar när jag valde vad jag skulle studera handlade om att öppna så många dörrar som möjligt. Jag visste inte vad jag ville göra och ville därför inte ”nischa” mig för mycket.

David Hedenbro

Det inte bara är svaren på tentafrågorna man tar med sig, det är helheten.

David Hedenbro
Försäljningschef, Bacardi

Kontakt

Programansvarig:

Henrik Sällberg

henrik.sallberg@bth.se

Studievägledning:

studievagledning@bth.se

Utbildningstyp

Visa endast

Terminsstart

Studieort

Nivå

Studietakt

Liknande utbildningar

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×